Facebook - Etsi seuraa Facebookista Zoosk-sovelluksen avulla

Facebookissa on jo melkein kaikki ja ihmiset esiintyvät siellä omilla nimillään ja kuvillaan, joten sikäli Facebook on varteenotettava vaihtoehto seuran etsimiseksi netistä. Facebook ei itse tarjoa mitään deittipalvelua, mutta voihan sieltä etsiä sinkkuja normaalin hakusysteemin kautta, mutta veikkaisin, että naiset ainakin suhtautuvat tuntemattomien yhteydenottoihin nihkeästi ellei satu näyttämään Mikko Leppilammelta;)

Facebookissa on lukuisia ulkopuolisten tahojen tekemiä sovelluksia seuran etsimiseen. Suosituimpia sovelluksia ovat Are You Interested, Compare Hotness, SocialMe, Meet new people, Speed date, You and me, Sparkey ja Zoosk, jota kohta käsittelen tarkemmin. Suurimmassa osassa näissä ongelmana on sekavuus, häiritsevät mainokset ja ennenkaikkea se, että henkilöiden etsimistä ei voi rajata tarpeeksi hyvin maantieteellisesti kaupungin tarkkuudella kuten on tapana normaaleissa nettideittipalveluissa. Zoosk täyttää tämän kriteerin, joten käsittelen sitä tarkemmin.

Zoosk
Zooskissa on ihan kivasti suomalaisia käyttäjiä. Omista Facebook-kavereistani (~190) 11 käyttää tätä palvelua. Zoosk ehdottaa oletuksena hakukriteeriksi 30 kilometrin etäisyyttä omasta asuinpaikasta. Fiksu kriteeri alkuun ja myöhemmin kannattaa aluetta toki laajentaa, kun lähimpänä asuvien ilmoitukset on katsottu. Palvelussa hieman ärsyttää amerikkakeskeisyys esim. Ethnicity-kohdassa yksi vaihtoehto on "native american". Palvelu on täysin englanninkielinen käyttäjien omaa tekstiä lukuunottamatta, joten jonkin verran kielitaitoa täytyy olla.

Samantien, kun asensin sovelluksen, niin sovellus tyrkkäsi seinälleni ilmoituksen asiasta kysymättä lupaa siihen. Omaa ilmoitusta täyttäessäni, niin vähän väliä kysyi, että saisko tämän tiedon pistää seinälleni. Tästä pääsisi eroon muuttamalla sovelluksen asetuksia tai käyttämällä palvelua heidän oman nettisivuston kautta. Päädyin jälkimmäiseen ja nyt palvelun käytön miellyttävyys on fiksun nettideittipalvelun luokkaa.

Mitä nyt olen palvelua pari tuntia testannut, niin kiinnostavia henkilöitä omasta kaupungistani löytyi muutama. Moni naama on tuttu Suomi24 Treffit -palvelusta. Henkilöihin voi ottaa yhteyttä iskemällä silmää mikä vastanneet flirttiä Suomi24:ssä ja lähettämällä normaaleja viestejä. Joku lahjasysteemikin on, mutta eipä ole tapana antaa lahjoja tuntemattomille;) Ilmoitusten tekstit ovat suppeammat kuin Suomi24:ssä, mutta lähes kaikilta löytyy kuva ja kuvahan kertoo enemmän kuin tuhat sanaa vai miten se meni;)

Monissa ilmoituksissa kerrotaan koko nimi millä henkilö löytyy Facebookista, irc-galleria-tunnus tai sähköpostiosoite hieman kryptisessä muodossa. Tämä on arkipäivää monissa muissakin deittipalveluissa, jos palvelu vaatii viestien lähettämisestä tai vielä ovelammin lukemisesta maksullisen jäsenyyden. FAQ-sivulta asia varmistuu. "I am a non-premium member. Can other non-premium members communicate with me without any restrictions?
No. Non-premium members will have limited communication unless they are having a conversation with a premium member. If both people are non-premium members, at least one person will be required to subscribe to a premium membership in order to continue the conversation without any restrictions. Premium members, on the other hand, can communicate with both premium and non-premium members." Zoosk kieltää kertomasta omaa email-osoitetta ilmoituksessa ja uhkaa käyttäjätilin bannauksella. "WARNING: For your safety, DO NOT provide email, phone number, IM, or other identifiable information. Violators may be banned from Zoosk."

Edellisen perusteella viestittely ei Zooskin kautta onnistu ilmaiseksi ainakaan kovin kauaa. Jatkossa joutuu maksamaan tai pitää ottaa riski ja pistää ilmoitukseen vinkki miten yhteydenotto onnistuu muutoin. Arvioisin, että suomalaiselle riski on suomenkielen ansiosta hyvin pieni, joten ohje tyyliin "minut löytää naamakirjasta nimellä matti meikäläinen paikkakunnalta x", niin hankalapa tuota on koneellisesti paljastaa toisin kuin vaikkapa ohjetta "joku at hotmail dot com".

Saapa nähdä löytyykö tätä kautta uusia tuttavuuksia:) Jos muilla on kokemuksia Zooskista ja/tai muuten seuran etsimisestä Facebookista, niin kommentoikaa ihmeessä.

Klo 2:56. Nyt huomasin, että palvelun kielen saa vaihdettua suomeksi. En jaksa muuttaa teksiä, joten koettakaa kestää:)

9.11.2009: Tilannekatsaus. Lukuisille henkilöille pistin silmäniskun ja muuten vaan haun kautta ilmoitustani on yhteensä eksynyt 25 henkilöä katsomaan. Yksi yhteydenotto oli spontaani ja yksi henkilö vastasi jotain flirttiini, mutta ainakin jälkimmäisen kanssa minun pitäisi maksaa, että voin lukea viestin ja/tai vastata siihen. Eli enpä ole tutustunut kehenkään tämän palvelun kautta ensimmäisen kuukauden aikana.

6 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

Amerikkakeskeisyys?
Native american = intiaani

Anonyymi kirjoitti...

Kiitos hyvästä blogista! Toivottavasti jaksat vielä postailla lisää kokemuksiasi erilaisista deittisaiteista. Zooskiakaan ei olisi muuten tullut kokeiltua.

26. lokakuuta 2009 Anonyymille: eipäs nyt viilata pilkkua :) Jos katsot vaikka en.wikipedia.org:sta, Native Americanilla voidaan viitata moneen ihmisryhmään.

Anonyymi kirjoitti...

miksi matc.com velottaa maksuja vaikka en ole puoleen vuoteen ollut sielä ja olen tehnyt irtisanomisen tänään tuli visa lasku katoin silmät pyöreenä sielä oli maksu otettu match. kommiin raivostuttaa

Unknown kirjoitti...

Juu kyllä native americanilla tarkoitetaan amerikan intiaaneja yleensä, ainakin näissä palveluissa.

Unknown kirjoitti...

Lisättäköön että tuossa kysytään rotua, siitä amerikan intiaani.

Anonyymi kirjoitti...

aiheettomista laskutuksista ilman edes zooskiin liittymistä on jo tehty lukuisia rikosilmoituksia - kartoitus asiasta meneillään.