Suomi24 Treffit/deitti - Varoituksen sananen

Yleistä avautumista:
 • Ilmaiskäyttäjä voi ladata ainoastaan yhden kuvan.
 • Käyttäjän kuvaa ei pysty rajaamaan pikkukuvaa varten kuten Facebookissa.
 • Kuvasta ei ole linkkiä suurempaan kuvaan, vaan homma onnistuu kuvat-sivut kautta, jossa kaikilla ilmaiskäyttäjillä on vain se yksi kuva.
 • Ilmaiskäyttäjä näkee ainoastaan kolme viimeisintä kävijää profiilissaan.
 • Maksullisen jäsenyyden hinta on noin 17 euroa kuukaudelta. Vertailun vuoksi voisi mainita, että IRC-gallerian maksullisen version vuosimaksu on 10 euroa.
 • Käyttäjiltä kysyttävät asiat huonosti valittu ja toteutettu. Työssäkäyntikohdassa ei ole valittavana yrittäjää ja sitten Ammatti-kohdassa on listattu eri aloja kuten sosiaali- ja terveysala ja markkinointi, mutta sitten listattu työssäkäyntiin liittyviä vaihtoehtoja kuten yrittäjä ja eläkkeellä.
 • Deittaajien musiikkimakua palvelu kätevästi tiedustelee kysymällä mitä radioasemaa käyttäjä kuuntelee ja luonnollisestikin vain yhden voi valita. Sama homma tv-ohjelmien kanssa. Vaihtoehtolistalta voi valita yhden vaihtoehdoista uutiset, dokumentit, urheilu, poliisisarjat jne. Avoin kohta ois paikallaan, niin vois jaaritella omin sanoin. Hakusysteemissä ei voi etsiä tuon kriteerin perusteella, joten mitä järkeä on rajata vastausmahdollisuuksia?
 • Lemmikkejä tiedustellaan ja luonnollisestikin tässäkin tapauksessa voi valita ainoastaan yhden eläimen. Jos tämä olisi avoin kenttä, niin lemmikki-intoilija voisi valoittaa elämäänsä kätevästi ja toisaalta allergikko voisi pyytää koiraihmisten pysyvän kaukana hänestä.
 • Avoimia kohtia ovat harrastukset, liikunta, musiikkimaku, elokuvat, matkakohteet, motto, lempiasiat, asiat, jotka saavat minut syttymään, asiat, joista en innostu, kielitaito ja kohta omat kommentit. Eikö kenellekään ole tullut mieleen muuttaa kohta elokuvat kohdaksi Elokuvat ja tv-sarjat? Nyt kaikki selittävät mistä elokuvista tykkäävät, vaikka yleensä aikaa enemmän käytetään tv:n seuraamiseen.
 • Mikäköhän kommentit-kohdan idea oikein on? Muokkaussivulla se näkyy viimeisimpänä kohtana ilmoituksessa, mutta ilmoitusta katsottaessa sen alapuolella näkyy vielä kolme muuta tietoa.
Bugit:
 • Palvelu sisältää käsittämättömiä bugeja. Välillä osaan sanoista ilmantuu ylimääräisiä välilyöntejä, vaikka muokkauksessa ne näkyvätkin oikein esim. sana luonnollisestikin muuttui muotoon "luonnollisestik in". Ohjelmoijana on hankala ymmärtää, että miten moinen bugi on saatu aikaiseksi. Ongelman sain ratkaistua lisäämällä ylimääräisiä välilyöntejä sanan eteen. Älä kysy mikä tuossa on ideana, kun en itsekään sitä tajua:)
 • Vierailijoiden lukumäärä ei pidä paikkaansa tai se lasketaan jollain mystisellä kaavalla, jonka olemassaoloa eikä ideaa viitsitä paljastaa.
 • Henkilö voi rajoittaa ketkä hänelle voivat lähettää viestejä, vaikkapa rajoittaa että vain ihannekumppania vastaavat henkilöt voivat ottaa yhteyttä. Ihan fiksulta kuulostaa, mutta ärsyttävää kun tämmöiseltä henkilöltä voi tulla flirtti/viesti, mutta viestin lähettäminen flirttaajalle ei onnistu. Viestin voi kirjoittaa, mutta vasta lähettäessä tulee virheilmoitus, että ihannekumppanin kriteerit eivät täyty.

Jo korjattuja bugeja:
 • Ennen uudistusta palvelu vähän väliä hukkasi lisäkenttien tiedot. Lopulta päädyin kopioimaan tekstin näistä perustietojen ilmoitustekstikohtaan.
 • Bongasin vuoden alussa erään hienon ilmoituksen ja avasin profiilini uudestaan. En jaksanut väsätä omaa ilmoitustani, joten kirjoitin aika pitkän tekstin eräälle neitokaiselle. Eipä vastausta kuulunut. Myöhemmin huomasin, että palvelu oli poistanut kappalejaon tekstistäni ja kaikki näkyi yhtenä pötkönä. Vaikeuttaa positiivisen vaikutelman tekemistä, kun tämän bugin vuoksi näytin kirjoitustaidottomalta.

Minkälaisia kokemuksia muilla on ollut Suomi24:n treffipalvelun käytöstä?

12 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

Itsekin olen kummastellut ylimääräisten välilyöntien lisäilyä, ja olenkin tullut siihen päätökseen että niiden on määrä estää sivun venyminen ylipitkien sanojen vuoksi. Olisi kyseisen ominaisuuden paremminkin toki voinut toteuttaa...

Anonyymi kirjoitti...

Totta puhut, että kirjoituksen ulkoasu vaikuttaa mielikuvaan. En tiennyt, että sitä vääristymistä tapahtuu. Entä kun tulee viestejä, joissa ei ole pisteitä, pilkkuja eikä isoja kirjaimia. Muuten olen aika suurpiirteinen, mutta ammatikseni kirjoittavana ihmisenä asetun heti vastahankaan sellaisesta piittaamattomuudesta.

Kyynistyn pikku hiljaa: Ikäiseni 50+ miehet etsivät nuorta ja laihaa lihaa.

Anonyymi kirjoitti...

olen suomi24 törmännyt ekaa kertaa tänä vuonna huijareihin.mieheen joka väitti olevansa jotain muuta kuin on, ja kk kirjoitteli mukavia ja yht äkkiä pyysikin rahaa lainaksi. 3 kertaa. kun en suostunut, tuli hiljaista. naiset varokaa

Anonyymi kirjoitti...

Entäs sitten näin miehenä se että loggautuu ja huomaa saaneensa viestin, ja se onkin venakolta. 3-4 viestiä tulee kuukaudessa russian bride boteilta. Monesti toimivat kyllä ihan päivän huumoriannoksina sitten sen ensipettymyksen jälkeen, kun on netin kielenkääntökoneiden tuotokset usein melko hassuja.

Anonyymi kirjoitti...

Palvelu on pullollaan miehiä, jotka sanovat olevansa jotain muuta kuin ovat. Ainakin tietyssä ikäluokassa.

Jos asiasta koittaa keskustella asiaan liittyvällä palstalla, keskustelu poistetaan. Ei tosin aina, eli epäjohdonmukaisuuksiakin löytyy.
Naisten arvostelu sen sijaan tuntuu olevan säännönmukaisesti sallittua.

Ylläpidon pitäisi tarkistaa kuvat, jotka palveluun laitetaan, mutta asia ontuu. Epäilen vahvasti
että Jean-Paul Belmondo käyttäisi palvelua nimittäin. Muitakin esimerkkejä on.

Palvelua hiukan yli vuoden käyttäneenä kehotan varovaisuuteen ainakin niitä, jotka luulevat olevansa tasokkaassa palvelussa.
Yllätys voi olla monella tavalla ikävä.

Anonyymi kirjoitti...

Käytin suomi24 treffejä useamman vuoden. Ihan asiallinen palvelu, tosin loppuvaiheessa (vuoden 2008 syksy) alkoi tunkemaan tyyliin googlen kääntäjällä väännettyjä huijausviestejä, joissa pyydettiin lähettämään rahaa, että minä saisin rahaa vastineeksi. Ylläpito tosin poisti noita tilejä varsin vilkkaasti.

Ei pahalla ketään palvelun käyttäjää kohtaan, enkä halua yleistää, mutta omalla kohdalla oman värinsä palvelun käyttöön toivat yliaktiiviset ihmiset. Eräskin tyttönen lähetti useamman alastonkuvan sähköpostiin, kun osoite hänelle selvisi. Useampaan otteeseen oli valmis laittamaan rahaakin, että olisin lähtenyt hänen luonaan käymään pääkaupunkiseudulla. En suostunut. Melko selväksi tuli, että seksiä vain, kyllä hän hoitaa ehkäisyn pillereillä. Meni kuukausi, niin jo oli ensimmäiset vauvamasukuvat samalla henkilöllä netissä :) Tämän jälkeen menikin tovi ja taas alkoi sama virsi, että enkö voisi tulla käymään jne. Ja meni aikaa jokunen kuukausi, niin jo oli toiset masukuvat netissä :D Kysymys kuuluukin; Olisinko nyt mahdollisesti tahtomattani isä? Onneksi ei yhdenyön jutut ole koskaan sytyttäneetkään.. Hommatkoon siitossonninsa muualta.

Toinen huvittava tapaus oli, kun eräs tyttönen kuopiosta oli onnistunut jollain ihmeen kaupalla yhdistämään suomi24:n profiilini oikeaan nimeeni ja oli onkinut numeropalvelusta puhelinnumeroni. Edelleenkään en tiedä, miten lienee tuossa onnistunut. Melko selväksi teki hänkin, että seksiseura kiinnostaisi. Oli vaan sen verran päälle käyvää tyyppiä, että ihan hirvitti. Muuten kyllä ihan kaunis nainen. Kahvilla suostuin käymään, ihan rehellisenä ajatuksena, että tulisiko siitä jotain muutakin, kuin pelkkää sänkytouhua. Hyvin nopeasti selkeni, että olen kuin tarjottimella ja joku teroittaa veistä pöydän toisella puolella. Koskaan ennen en ole "sokkotreffeiltä" lähtenyt tekosyyn varjolla pois. Jatkuva ehdottelu vain latisti tunnelman totaalisesti. Niin, ja sama henkilö soitti myöhemmin peräänkin tyyliin "harmi, kun olit niin kiireinen". Tässä vaiheessa Sanoin jo suorat sanat, että ei kiitos. Jotain rajaa kuitenkin.

Kaiken kaikkiaan, jos yhtään laskuissa pysyin mukana, lähestyin varmasti n. sataa eri naista palvelun kautta. Useammat kymmenet yhteydenotot johtivat kahveille. Näistä puolisen kymmentä ilmaisi kiinnostuksensa kahvittelun jälkeen, mutta homma kuihtui kokoon parin tapaamisen jälkeen.

Löytyipä se oikea ihminenkin tuolta suomi24:n kautta. Tosin, hän laittoi viestin minulle, eikä toisinpäin, kuten saattaisi äkikseltään ajatella.

Suomi24:n treffien käyttöliittymässä oli noiden tekstien suhteen ongelmia, jaot hyppivät miten sattuu ja välillä osa profiiliin syötetyistä tiedoista oli vääriä ja välillä niitä ei näkynyt ollenkaan. Palvelu oli omasta mielestäni suhteellisen usein pois käytöstä, kun ottaa huomioon käyttäjien määrän. Taisipa parhaillaan olla viikottain katkolla. Nykyistä tilannetta en tiedä.

Yhdyn mielipiteeseen "tasokkaasta palvelusta". Yllätyksiä voi tosiaan tulla.. Suosittelen olemaan varuillaan. Tuonne mahtuu monenlaista ihmistä ja hyvinkin erilaisilla tarkoitusperillä. Silti kaiken kaikkiaan kokemukseni ovat positiivisia, yli-innokkaita naisia lukuunottamatta.

Se pitää vielä sanoa, että mitä eri ihmisiä (naisia) palvelussa tapasin, niin kaikista positiivisin yllätys olivat yksinhuoltaja-äidit. Nämä ihmiset esittivät asiansa hyvinkin kohteliaasti, eivät vaatineet kummoisia. Lapsia rakastava mies oli se tärkein kriteeri. Ei tarvinnut olla bemaria tai mersua, ihan ladakin olisi riittänyt. Ja mikä mukavinta, niin mielipiteet miesihanteen suhteen eivät muuttuneet viikon välein. Uskaltaisinpa jopa väittää, että jos olet mies ja etsit seuraa tositarkoituksella: Ota riski, tutustu! Saat rahoillesi taatusti vastinetta.

Unknown kirjoitti...

Todella asiallisia kommentteja.

Kiinnitin tuossa huomion, että yh-äidit olivat positiivinen poikkeus. Ehkä heillä elämänkokemusta ja lapsista saatua kärsivällisyyttä... mutta, mutta. Siellähän ne kuitenkin esittävät asiallista, kun muuhun ei ole varaa. Naisia hekin ovat ja eikai siellä nyt paljoa muuta ole kuin yksinhuoltajia, joille todellakin kaikki kelpaa... jopa Ladakin.

Itse olen nykyään raakannut yksinhuoltajat automaattisesti pois tositarkoituksesta, sillä kokemuksen rintaäänellä siinä pitäisi olla ex-miesrakaskin lapsirakkaan lisäksi.

Puhtaalta pöydältä paras lähteä.

Anonyymi kirjoitti...

Olen ollut sivuston käyttäjä keväästä 2006. Mihinkään niin vakavaan puutteeseen en ole törmännyt, että olisin kokenut tarvetta siirtyä maksullisille sivustoille. Yksi sanaväli keskellä sanaa kummittelee ja se on treffien esittelytekstissä olevassa ohjeessani, miten pääsee helposti minä-osion profiiliini, jossa on lisää kuvia. Eli minä-osion profiilini osoitteessa.
Pyydän lukijaa ystävällisesti poistamaan sen copypeistauksen jälkeen osoitekentässä. Ja toimii.
Niitten googlekäännösten lukeminen on hauskaa hupia eikä se ole palveluntarjoajan syy. Luettuani ja kylliksi naurettuani pyydän ylläpitoa poistamaan asiattaoman viestin. Ei mene montaakaan minuuttia, kun ao profiili on poistettu.
Olen 160-senttiä 'pitkä' mieshenkilö, ikää 61 vee ja tehnyt palvelussa viidessä vuodessa 10 treffiä jomman kumman kotiin ja heti sänkypuuhiin. No yks ei antanu.
Sit on ainakin sama määrä numeroita kännykän muistissa odottamassa mahdollista tulevaa käyttöä.
Pakko sanoa vielä, et vaan kaks on ollu mua lyhyempiä, kaks 13 senttiä pidempiä, loput 4-6 senttiä pidempiä. Nyt seurustelen 173 pitkän kanssa, joka on mua 9 vuotta nuorempi. Muista yksi mua kaks vuotta vanhempi, muut 2-9 vuotta nuorempia.
Kukaan ei ole ollu maksullinen. En voi valittaa sivuston toimivuudesta.

Anonyymi kirjoitti...

Sivusto on täynnä 40+, naimisissa olevia miehiä, jotka etsivät "hauskaa" ja 20+ sinkkunaisia, jotka etsivät "rikkaita, sporttisia ja koeita miehiä", eli vissiin jääkiekkoilijoita?

Toivottavasti löytävät toisensa; minä taidan lopettaa tähän.

Anonyymi kirjoitti...

On täällä kyllä naispuolisiakin huijareita,jotka muka etsivät tosissaan seuraa,mutta tosiasiassa etsivätkin rahoittajaa ja sitten,kun mies ei suostukaan moiseen ,aletaan etsiä uutta uhria.Miehet varokaa...

Anonyymi kirjoitti...

Whether you need a financial loan for business or personal use, if so, contact us for an urgent and same-day loan with an interest rate of only 2%.
For more information and application, please contact below
Email: firstheritagefinance@gmail.com
Phone / Text: +1 (205) 832 8348
2232 Pelham Parkway Pelham, AL 35

WE OFFER ALL KIND OF LOANS - APPLY FOR AFFORDABLE LOANS kirjoitti...

Good day Sir/Madam,

This message is to inform you that MIKE MORGAN LOAN FINANCIER offer all types of L0ANS @ 3% annual rate. Are you in need of financing of any type? Business, Mortgage, Personal etc. Any interested Applicants should get back to US VIA
EMAIL: muthooth.finance@gmail.com
Call or add us on what's App +91-7428831341